Det var på matchdagen i Örnsköldsvik som Vita Hästens viktige forward och poängstarkaste spelare blev sjuk. Feber och halsont.

Han testade men det gick inte att spela i Fjällräven Center.

– Det är ingen större grej, men inte så lätt att få ut det man vill när man inte mår bra. Jag testade på värmningen men var orkeslös och pulsen gick upp. Det var svårt att få ner den också. Det blev inte bättre heller efter att ha vilat på hotellet, säger Eriksson som hade en lugn dag efter hemkomsten från bortaturnén som gav tre poäng i Karlskoga och noll mot Modo.

Laget var träningsledigt under måndagen.

– Jag tror inte jag tränar imorgon heller som det känns nu. Det är bara onödigt, säger "Macke".

Men du tror på spel mot Leksand?

– Vi får se, men jag hoppas det. Jag ska göra allt jag kan för att bli frisk.

Åtta matcher återstår av säsongen och det är nu allt ska avgöras. Som vanligt så här års är det jämnt i alla ändar av den hockeyallsvenska tabellen. Vita Hästen har fått lite mer distans ner till nedre strecket men är fortfarande inblandat i kamperna både om topp-åtta och negativt kval.

– Det är en ofantligt tight serie. Det är inte så att man kan sia om något egentligen. Nu när det är som det är blir det ännu mer att man måste ta till klyschan att man tar en match i taget. Man måste se till att komma så väl förberedd som man kan till varje match, säger Eriksson som fortfarande hoppas på spel mot Leksand.