Sju matcher kvar att vinka på i grundserien.

Vita Hästen som 0–1-föll mot Modo i söndags ligger för närvarande tia i den hockeyallsvenska tabellen och tar emot topplaget Leksand i Himmelstalundshallen.

Det är inte direkt optimala förutsättningar hos Norrköpingslaget.

Artikelbild

Det var tunt med folk på tisdagens träning där Leif Strömberg bröt spelet flitigt och var ihärdig i att ge ut instruktioner till spelarna.

– Lite förkylningar och skavanker, säger Hästentränaren efter passet i väntan på att dra igång videogenomgången.

Strömberg tvingas definitivt att spela utan långtidsskadade Rickard Palmberg, norska backen Christian Kåsastul, krigaren Simon Mitman och egna produkten Ludvig Martinsson som alla är helt borta.

En krasslig Marcus Eriksson spelade inte i söndags.

Läs mer: "Jag testade på värmningen men var orkeslös och pulsen gick upp".

Lagets poängkung tränade inte heller under tisdagen och är högst osäker till spel.

Lägg till förkylningar på Albin Ivarsson Hamberg och August Gunnarsson som också stod över träningen så förstår ni läget.

– Vi får se i morgon när vi kallar till värmning vad vi kan sätta upp. Vi kommer att sätta upp något i alla fall. Det är glasklart, fortsätter Leif Strömberg.

Som tycker att insatsen i Örnsköldsvik inte var underkänd – trots att Hästen bara sköt elva skott.

– Man ska alltid lugna sig minuterna efteråt. När jag sett matchen och "taggar matchen" tycker jag att vi gör en bra match stundtals. Sedan att man hamnar under press då och då, det gör man och då ska man klara av det vilket jag tycker att vi gör.

Leksand hade tre raka förluster innan de vann mot Modo (4–1) i i senaste omgången. Under måndagen meddelade klubben att nyckelspelaren Fredrik Lindgren lämnar laget på grund av personliga skäl.

Vita Hästen vann första matchen mot Leksand i förlängning.

I november klappade Hästen igenom hemma (2–7).

Tredje mötet vann Leksand med 2–0.