LÄS MER: Klart: Mitov lämnar - Sema kommer

LÄS MER: Hunt om Jordans flytt: "Det är en kompicerad affär"

IFK har sannerligen inte varit inaktiva sedan transferfönstret öppnades – tvärtom. På in-kontot finns spelare som Christopher Telo, Andreas Vaikla och Maic Sema. Lämnat laget har Jordan Larsson, David Mitov Nilsson och Johannes Vall gjort. Nu rapporterar också Sportexpressen om att IFK är intresserade av att värva 21–årige Leo Bengtsson från Hammarby.

Bengtsson som bara gjort fyra framträdanden i årets allsvenska (fyra inhopp) ska vara missnöjd med sin situation i "Bajen" och vara beredd att lämna klubben som han tillhört under flera års tid. Utöver sina framträdanden i allsvenskan har han också varit utlånad till IK Frej i Superettan där mittfältaren stått för ett mål och två målgivande passningar på sex framträdanden. I fjol var han också utlånad till Gefle IF – även då i Superettan.

Enligt uppgifter till sportexpressen förbereder IFK ett bud på mittfältaren. Om värvningen ska bli ett faktum redan den här säsongen måste det ske innan 14:e augusti. Den 13:e augusti stänger nämligen transferfönstret för svenska klubbar.