Två lag med chans att kliva upp på kvalplats drabbade samman när Division 3 Nordöstra Götalands första hälft skulle fullbordas - men ingen tog den. I en match som innehöll mer kamp än skönspel fick Sleipner och Mjölby till slut dela på poängen efter 0-0 på Östgötaporten.

– Vi borde gjort mål med tanke på det spelövertag vi hade. Vi skapade inte jättemycket klara målchanser men dominerade ändå rätt rejält, sa en besviken Daniel Källsholm.

Just Källsholm hade fog för att vara extra besviken. Strax innan pausvilan, på tilläggstid, fick han chansen att ge hemmalaget ledningen från straffpunkten. En chans som han inte kunde förvalta när gästernas målvakt Axel Lundquist gick åt rätt håll och räddade.

Artikelbild

| Sleipner och Daniel Källsholm fick inte hål på Mjölby.

– Jag behöver hitta målformen och ville ta straffen. Det kändes som att han (Lundquist) tjuvade lite åt ena hörnet så jag bestämde mig för att slå den nära mitten. Det gick inget vidare, suckade Källsholm.

Trots stor del av bollinnehavet i andra halvlek lyckades inte Norrköpingslaget få hål på Mjölby som inte tillät hemmalaget att skapa de riktigt klara målchanserna. Istället var det gästerna själva som var närmast segern när Emil Dagnäs prickade stolpen i matchens 71:a minut.

­– Spelmässigt gör vi en bra fotbollsmatch. Det jag är missnöjd med är att vi inte kom till så mycket klara målchanser. Det var mycket "nästan-lägen" hela tiden, sa Sleipnertränaren Simon Dogan efter matchen.

Vad beror det på?

Artikelbild

| Simon Dogan var besviken efter 0-0.

­– Vi behöver våga lite mer i de avgörande lägena. Jag saknade lite killer instinct ikväll, konstaterade Dogan.

Sleipner får snabb chans till revansch. På lördag väntar nämligen nytt Östgötaderby, mot Eneby på Maxivallen.