IFK Norrköping vinner och Simon Skrabb gör mål. En skön försommartrend för IFK Norrköping.

2–0-målet mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi.

Spiken i Dalkurd-kistan i senaste hemmamatchen (4–2 till "Peking") och så avgörandet mot Sundsvall.

Inhopp och mål tre matcher i rad är ett facit som får Simon Skrabb att må ganska bra.

– Tillfällighet? Det vet man inte. Det är något när man hittar flytet. När man får in en boll så lossnar det, säger han.

Simon Thern som aldrig slutade att löpa stack iväg på nytt på djupet.

Assisten skar genom Sundsvalls straffområde och där dök inhopparen upp.

– Det var en perfekt pass. Jag ser ytan och behöver bara fullfölja den i mål. Bara att stöta in den. Ett enkelt mål men ack så viktigt, fortsätter Skrabb som inte sparade på firandet framför Curva Nordahl.

Det kostade ett sår under högerögat.

– Jag fick något i ansiktet, det var det värt, säger Finlands landslagsman som inte haft en problemfri tid i IFK Norrköping.

Dubbla fotskador, operationer och frustration utanför planen.

Nu flyter det på – och han får spela i vad han själv tycker är rätt position.

– Jag har inte riktigt känt att vingarna är min position utan det är där framme. Nu har jag fått fyra matcher där framme i tre olika positioner. Det kvittar var, i mitten, till vänster eller höger, det är i den offensiva trean jag hör hemma. Det är där jag tillbringat alla år innan också. Det känns verkligen som man kommit igång.

Artikelbild

| Segersång framför Curva Nordal. Simon Skrabb är inne i ett skönt stim. Tre inhopp - tre mål. " Jag ser ytan och behöver bara fullfölja den i mål. Bara att stöta in den. Ett enkelt mål men ack så viktigt", säger matchhjälten.

Med fyra raka segrar och AIK:s kryss mot Häcken är IFK Norrköping i allra högsta grad med och slåss i den allsvenska toppen.

Våren är på väg att utveckla sig till något bra för er?

Artikelbild

| Kalle Holmberg och Simon Thern fick slita för trepoängaren men när matchen blåstes av var fjärde raka säkrad.

– Ja, vi hade helt okej med poäng i början men vi hade inte riktigt spelet som vi ville ha. Sen kom Trelleborg lite som en väckarklocka, sedan det har vi presterat, framför allt en fantastisk defensiv tycker jag, och i de två sista matcherna visat en fin offensiv fotboll. Det kommer lite som en signal att ska man vinna fotbollsmatcher så spelas inte fotbollen av sig själv. Det är vi som måste ta jobbet.

Dålig tajming att vårsäsongen tar slut?

– Ja, speciellt för egen del. Jag missade stora delar av försäsongen men nu känns det verkligen som man kommit igång. Vi får ta ut det sista mot AIK, säger Simon Skrabb.