Drygt 25 grader gav behagligt löparväder för de närmare 800 deltagarna i drygt 200 lag. Varje löpare avverkade fyra kilometer.

Finspångssatsningen Forest Runners vann både herr- och damstafetten överlägset. Herrlaget, med Abdelfath Yasin, Abdulmajid Musse Ahmed, Simon Lundin och Hassan Abdiqadir, hade 53.00 i mål, nästan sex minuter snabbare än silverlaget Sub60.

Det var i stort sett avgjort redan efter första sträckan, och för Hassan Abdiqadir blev avslutningssträckan en behaglig upplevelse.

Artikelbild

| Vinnarlaget på herrsidan, från vänster: Abdelfath Yasin, Abdulmajid Musse Ahmed, Simon Lundin och Hassan Abdiqadir.

– Jag hade ett stort försprång och fick tänka att jag skulle springa på en bra tid och kämpa trots att jag fick vara helt ensam där framme. Det är tufft psykiskt att inte ha några motståndare i närheten. Det är svårt att göra en riktigt bra tid när man vet att det kommer bli seger ändå, sa Hassan en kort stund efter målgången.

Forest Runners bildades till en början med sikte på Vasastafetten för ett antal år sen. Sen har det blivit ett antal stafetter till. Laget består av både vanliga löpare och orienterare på hög nivå. Hassan är till exempel elitlöpare från Västerås som har deltagit i ett antal stora tävlingar.

– En härlig bana och inspirerande för mig att få springa ihop med de här starka löparna, sa Simon Lundin, orienterare från OK Kolmården som sprang tredjesträckan i den vinnande kvartetten.

Damsegrande Finspångslaget hade 1.05,51 vilket var närmare nio minuter före Tjalve IF Dam 1. Guldlaget bestod av Josefin Aronsson, Cecilia Kleist, Frida Michold och Charlotte Schönbeck. I mixedklassen blev det seger för Castellum på 54.53. I laget sprang Weronica Brzuchalska, Anton Rehn, Seare Kibron och Marcus Åberg.