Med transferfönstret öppet florerar ryktena i allt högre takt. Under gårdagen kom Sportexpressen med uppgifter om att IFK Norrköping vill köpa loss 21-årige mittfältaren Leo Bengtsson från Hammarby. Men klubben själva tillbakavisar ryktet om att en affär skulle vara aktuell.

– Vi har inga bud på bordet. Men det jag kan säga är att vi vill behålla honom. Det är svår konkurrens men samtidigt vill vi inget hellre än att stora egenfostrade talanger ska stanna, säger Jesper Jansson som är sportchef i Hammarby till sajten Fotbolldirekt.

Han fortsätter:

Artikelbild

| Hammarby verkar inte vara intresserade av att sälja Leo Bengtsson.

– Men sedan är det klart att vi måste lyssna på spelaren. Det är tuff konkurrens men oavsett hans situation så vill vi inte sälja. Däremot så måste vi så klart lyssna på vad spelaren vill. Det handlar om en jättebra spelare men som är i en speciell konkurrenssituation som vi hoppas han har tålamod med.

Bengtsson som har haft svårt att ta en plats i Hammarbys a-trupp skrev på ett nytt treårskontrakt med klubben i januari. Han har primärt varit utlånad till Frej i superettan under säsongen och i allsvenskan har det bara blivit fyra inhopp så här långt. På frågan om "Bajen" på något sätt förhandlar med IFK om en eventuell övergång är Jansson tydlig i sitt svar.

– Nej. Vi har ingen aning om vad Norrköping vill, säger han.

"Peking" har sedan transferfönstret slog upp tagit in tre spelare. Christopher Telo och Andreas Vaikla har båda återvänt till IFK som också plockat hem Maic Sema från GIF Sundsvall.