Klart: Vi direktsänder IFK:s kval till Elitettan

I helgen inleder IFK-damerna sin fortsatta jakt mot Elitettan. Nu kan vi glädja dig som prenumerant med att båda kvalmatcherna mot IK Rössö Uddevalla sänds på våra sajter.

IFK Norrköping ska kvala mot IK Rössö Uddevalla och första matchen mellan lagen spelas redan nu på lördag. Både matchen i helgen och returen kommer att direktsändas på våra sajter.

IFK Norrköping ska kvala mot IK Rössö Uddevalla och första matchen mellan lagen spelas redan nu på lördag. Både matchen i helgen och returen kommer att direktsändas på våra sajter.

Foto: NT

Fotboll2020-10-08 08:09

LIVE-TV: Lördag 10 oktober 14:55: IK Rössö Uddevalla – IFK Norrköping - se första mötet i kvalrysaren här! 

Jodå, det blir kval till Elitettan för IFK Norrköpings damlag i år. Efter en obesegrad sommar och höst ska "Peking", som slutat tvåa i division 1 två år i rad, ställas mot seriesegraren i division 1 norra Götaland: IK Rössö Uddevalla. 

Lagen drabbar samman i ett dubbelmöte och i potten finns en plats i Elitettan nästa säsong. 

– Vi har ett jävligt bra försvar och vi sätter alla chanser. Det är en fördel att börja borta, då vet vi vad vi har att gå på. Sedan får vi fira på hemmaplan, sa Lovisa Gustafsson efter slutsignalen mot Telge i söndags i samband med att seriesegern säkrats. 

Borta först var det ja. På lördag inleds kvalduellen med en match på Rimnersvallen i Uddevalla. Returen spelas helgen efter på Östgötaporten och båda matcherna kommer att sändas på våra sajter i samarbete med Stampen Media. 

– Den här tiden på året är alltid speciell när allt ska avgöras och att då få chansen att visa en kvalrysare av den här digniteten känns oerhört bra. Det ska bli intressant att se om IFK Norrköping kan vara bäst när det gäller i år, säger Andreas Åberg, projektledare för livesända sporten på NT och Folkbladet. 

Vilka är favoriter?

– Jag tror verkligen att IFK grejar det här. Man har kört över mer eller mindre allt motstånd och Rössö Uddevalla förlorade fyra av elva matcher i serien. Det tycker jag visar på att "Peking" ska ha favoritskapet. Men allt kan hända i ett kval. 

Kval till Elitettan

Kvalmöte 1:
15:00: IK Rössö Uddevalla - IFK Norrköping
Sändningsstart: 14:55.
Kommentatorer: Erik Weiefors & Nemanja Kazic (Stampen Media)

Kvalmöte 2 har inget spikat datum än. Men det blir antingen 17 oktober eller 18 oktober. 

* IFK Norrköping och IK Rössö Uddevalla möts i ett dubbelmöte där resultaten från båda matcherna slås ihop. Det lag som står som segrare spelar i Elitettan nästa säsong. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!