Widar Andersson: Norrköping vågade gå före.

"De närvarande representanterna från Liftägarna, Friluftsfrämjandet, Skidförbundet och från kommunpolitiken bedyrade samstämmigt för Folkbladet sin glädje över att "Alla på Snö" har blivit en så stor framgång.

– Det handlar inte "bara" om att åka skidor. Barnen får nyttiga kunskaper om snö, vinter och om hur man klär sig bäst. Vi utbildar ledare och de lärare som följer med från barnens skolor och vår filosofi är att skapa miljöer där barnen känner att de utmanas och där de kan lyckas, sa Charlotta Bürger Hyllienmark

Carolina Nilsson: SD vill avskaffa varvade listorna.

"Jag tycker den som har något att säga ska få ordet". Det säger Clara Aranda (SD), som är mycket kritisk till de varvade talarlistorna i regionfullmäktige. Som Folkbladet kunde berätta i fredagens tidning kommer talarstolen intas av varannan man varannan kvinna på onsdagens regionfullmäktigemöte. Ett beslut som fattades i höstas när regionen undertecknade en EU-deklaration, CEMR, som handlar om att förbättra jämställdheten i organisationen. Ett sätt är att använda så kallade varvade talarlistor. Sverigedemokraterna är det parti som protesterat mest. Redan när beslutet fattades i höstas reserverade partiet sig.

– Det finns inget behov av det här. Alla har redan samma möjlighet att begära ordet, säger Clara Aranda (SD), ledamot i regionfullmäktige och regionstyrelsen.