Susanna Beskow Norgren: Stjernkvist: Bra förslag mot tiggeri.

"Eskilstunas förslag om att det ska krävas tillstånd för att tigga kan vara något också för Norrköping och övriga landet. Det menar Lars Stjernkvist (S), kommunstyrelsens ordförande i Norrköping. Han har utvecklat sina tankar i både en krönika i Borås Tidning och sin blogg på nt.se. I bloggen skriver han: ”Eskilstuna kommun vill att tiggare ska ha tillstånd för att, som det heter på byråkratiska, passivt samla in pengar. Syftet är att få koll på vilka som är i kommunen och kunna ge hjälp till dem som utnyttjas.”

Stjernkvist fortsätter: ”Det här är banne mig det hittills bästa förslaget jag hört för att stoppa tiggandet utanför våra butiker."

Tillstånd för att tigga, är det här något som du ska driva i Norrköping?

– Jag tycker att frågan är tillräckligt intressant för att vi, jag, ska studera det här förslaget, säger Lars Stjernkvist."

Sören Boström: Vindkraftsmöte i Finspång.

" Vi kommer att informera privatpersoner och företagare inklusive lantbrukare, hur man kan tjäna pengar på vindkraft, solel och energieffektivisering, berättar Erik Gotborn, projektledare från Energikontoret Östra Götaland.

Energikontoret är ett bolag som ägs av Region Östergötland

Första anhalten blir alltså på Hotell De Geer i Finspång på onsdag 14 februari och därefter blir det exakt samma evenemang i Norrköping den 19 februari."