Strax innan klockan fyra på måndagsnatten larmades polisen till en adress i centrala Norrköping. En granne hade ringt in om ett pågående bråk i en bostad. De inblandade ska ha varit en man i 25-årsåldern och en man i 35-årsåldern. Båda männen skadades i bråket men endast en av dem behövde uppsöka sjukvård.

– Patrullen åker dit och får då veta att de här personerna ska ha slagit varandra. Båda väljer då att anmäla den andra personen för misshandel, sade Bo Gunnarsson, vakthavande befäl vid polisregion Öst.

De båda männen fick ligga inne för tillnyktring innan de kunde förhöras. Strax innan klockan två på eftermiddagen anhölls mannen i 25-årsåldern, skäligen misstänkt för misshandel. Mannen i 35-årsåldern anhölls strax efter klockan två, även han skäligen misstänkt för misshandel.

– Det är inte jättevanligt att två personer som är iblandade i ett slagsmål anmäler varandra, men det förekommer. Oftast när två personer slåss så brukar en part vara överlägsen och det är då denne som blir misstänkt för misshandel. Men i vissa lägen, som i det här fallet, skyller de på varandra och då blir båda gripna, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen.