Hugo parkfestival, med artister som Veronica Maggio, Hov1 och Hoffmaestro, går av stapeln under onsdagen och pågår hela helgen.

– Det vi alltid gör rent generellt vid större evenemang av det här slaget är att vi finns på plats. Det är en trygghetsskapande åtgärd så att alla som befinner sig på de här båda tillställningarna ska kunna känna sig trygga och ha ett trevligt evenemang, säger Monica Bergström, presstalesperson vid polisen.

I fjol lockade parkfestivalen drygt 1 000 besökare per dag. Samtidigt beräknas över 20 000 personer delta i och besöka O-ringen. Trots flera stora evenemang på samma gång är polisen väl förberedd ifall någonting skulle hända.

– Det kommer finnas tillräckligt med personal på plats vid båda evenemangen. Vi har gjort en bedömning och fördelat personalen utefter det. Det finns ingen hotbild mot något av evenemangen, säger Monica Bergström.

Polisen delar även med sig av tips till festivalbesökare på sin hemsida, med anledning av en rad sexuella övergrepp under föregående års festivaler runt om i landet. Bland annat tipsar polisen om att ta stöd av andra festivaldeltagare när någonting händer och att ingripa efter egen förmåga.