Den 31 augusti tågar prideparaden i Finspång. Tåget går från Bergska skolan till Vibjörnsparken för musik och underhållning. Föreningar, organisationer och privatpersoner går tillsammans i pridetåget för kärlekens, mångfaldens och HBTQ+-personers skull. Trots att det är ett tag kvar innan tåget börjar promenera är förberedelserna nästintill helt klara.

– Vi ligger bra till. Det mesta är klart och det är bara några få detaljer kvar, meddelar Joakim Hansen, grundare och arrangör.

Artister är bokade, parkplatser har börjat fyllas av företag och organisationer, kontrakt har skrivits på och säkerhetsarbetet är igång förklarar Joakim Hansen. Snart är det även dags för årets prideaffisch att släppas och i veckan kommer man få några förhandstittar på vad dagen kommer att bjuda på.

– Nu i veckan ska vi släppa artisterna som kommer i år. En under tisdagen och någon på fredag.

En smakbit och en ledtråd som Joakim Hansen kunde dela med sig av var att en nyetablerad och växande artist från Östergötland kommer att besöka festivalen. Även en redan etablerad artist som tidigare gjort en HBTQ+-låt kommer att besöka Pride Finspång säger Joakim Hansen.

– Man kan förvänta sig en stor härlig parad. Vi är taggade och så fort det kommer en nyhet så blir vi superglada. I fredags fick jag klart en bokning med en artist. Vi blev så glada att vi nästan grät en skvätt ihop, säger Joakim Hansen och skrattar.