– Bland annat blir det sånger från operetterna Glada änkan och Csardasfurstinnan, berättar operasångaren Bengt Ola Morgny, som kommer att framföra musiken tillsammans med sopranerna Cecilia Hjortsberg och Cecilia Lindwall och med förre organisten Thomas Valfridsson på piano.

Och det är inga dåliga artister som kommer till Hofgrens gamla manbyggnad som Östkinds hembygdsförening sköter om.

Bengt Ola Morgny har bland annat arbetat på Stora Teatern i Göteborg, vid Vadstena-akademien, Deutsche Oper Berlin, Drottningholmsteatern och Det Kongelige Teater i Köpenhamn.

– Vi har alla tre sångare varit runt i världen och sjungit. Cecilia Hjortsberg och jag har exempelvis varit kollegor på Det Kongelige Teater och Cecilia Hjortsberg är frilansande operasångare, som bland annat jobbat en hel del i USA, berättar Bengt Ola Morgny.

Vad vet du om Hofgrens manbyggnad att sjunga i?

– Om den vet jag mycket, säger Bengt Ola Morgny med ett skratt, för jag har framträtt där mer än tio gånger sedan år 2000. Och dels är det en trivsam byggnad att framträda i, dels är det riktigt bra akustik i den här gamla träkåken.

Marie Bagge från arrangerande Östkinds hembygdsförening säger så här:

– Det känns väldigt roligt med en ny konsert i Hofgrens manbyggnad, säger Marie Bagge. Vi har tidigare haft flera stycken konserter där i hembygdsföreningens regi, men det är ett tag sedan.

– Då har det varit både lokala och större artister och den här gången är det mycket duktiga artister som vi kan bjuda på.