Förväntansfulla barn intog badplatsen vid Stora Gryten i Bränntorp under måndagsförmiddagen. Det har nu varit premiär för den årliga simskolan som de senaste 41 åren hållits på samma badplats. Kön med föräldrar som ville anmäla sina barn slingrade sig ända från vägen till sjön där kusinerna och simlärarna Josefine Maxe och Alice Jerme skrev upp barnen.

– Jag har varit ansvarig för den här simskolan i 10 år, det är roligt, säger Josefine Maxe.

Simskolan startade på måndagen och pågår i två veckor framöver. Målet är att så många som möjligt ska lära sig simma och att de som redan kan simma tar märken, förklarar Josefine Maxe. Dagen började med att barnen tillsammans med simläraren gick ner i vattnet, doppade sig och tog på sig en dyna och platta för att öva bentag. Därefter fortsätte de med övningar och att träna armtag. Josefine Maxe förklarar att det roligaste är när flytmedlen inte längre behövs.

Artikelbild

| Simläraren Josefine Maxe förklarade tydligt för barnen vad de skulle göra för övningar.

– När de kan släppa och barnen känner att de kan simma själva, det är helt klart det roligaste.

Syskonen Albin och Elin Florestig, åtta och sex år, har båda lärt sig simma på denna simskola tidigare och är nu här tillsammans för att ta märken.

– Det känns pirrigt, förklarar Elin Florestig.

På bryggan intill simskolan står farfar Sten Erici och hejar på sina barnbarn Jennifer och David Erici, sex och åtta år, som är med i årets simskola. Jennifer simmar närmast bryggan och kollar flera gånger upp på sin farfar för att visa vad hon lär sig.

Artikelbild

| Elin Florestig, sex år, tittade igenom simmärken tillsammans med sin mamma för att bestämma vilket hon skulle öva på.

– Hon är jätteglad för det här, förklarar Sten Erici.