Så rankar AT-läkarna länets sjukhus

Vrinnevisjukhuset håller sin 14:e plats när AT-läkarna får ranka sjukhusen de gör sin AT-utbildning på. Allra bäst betyg får det kollegiala stödet.

Vrinnevisjukhuset håller ställningarna när AT-läkarna fått säga sitt om landets sjukhus.

Vrinnevisjukhuset håller ställningarna när AT-läkarna fått säga sitt om landets sjukhus.

Foto: Magnus Andersson

Norrköpings kommun2019-09-13 14:00

Den årliga AT-ranking som listar landets sjukhus utifrån erfarenheterna AT-läkare ute i landet har kommit. Det är Sveriges yngre läkares förening (SYLF) som skickat ut en enkät till samtliga AT-läkare där de fått värdera sin AT-utbildning –  sedan rankas sjukhusen utifrån resultatet.

Vrinnevisjukhuset klättrade förra året från 23:a till 14:e plats och den behåller man i årets undersökning. Vrinnevi hamnar också på samma snittbetyg som 2018: 5,32 av 6,0 möjliga poäng. Den kategori där AT-läkarna genomgående gav högst betyg till Vrinnevi är "kollegialt stöd" medan "handledning" skattades relativt lågt.

När det gäller Linköpings Universitetssjukhus redovisas i år Motala och Linköping gemensamt för första gången och hamnar på en 31:a plats. Linköping rankas därmed högst av samtliga universitetssjukhus i landet.

– Det känns väldigt roligt att vi är bäst i klassen bland universitetssjukhusen, säger Lena Holmertz, verksamhetschef för AT i Linköping och Motala i ett pressmeddelande. 

– Akutsjukvårdsblock, som vi har, redovisas dessutom för första gången i undersökningen i år. Och det är positivt eftersom akuttjänstgöring alltid har värderats på andra sjukhus, där det ingår i kirurgi- och medicinblocket. 

Region Östergötland gör också egna enkäter där man följer upp hur AT-utbildningen fungerar på de olika klinikerna.

– Det gör att vi kan följa i detalj hur det fungerar och se var vi behöver bli bättre, kommenterar Lena Holmertz.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!