Efter en lång period av lugn i Klockaretorpet, var det ingen som såg bilbränderna komma. Trots att det brukar kunna vara lite mer stök i samband med skolavslutningen.

– Vi hade inte sett att det skulle börja brinna bilar. Signalen från Klockaretorpet har i stället varit att det varit lugnt under en längre tid. Tidigare var det öppen narkotikahandel och bilar som brann, men det har mer eller mindre försvunnit, säger kommunpolisen Peter Johansson.

Läs mer: Bilbrand i Klockaretorpet natten till måndagen.

Artikelbild

| Peter Johansson, kommunpolis.

När han gick på sitt arbete efter midsommarhelgen, hade två bilbränder inträffat i stadsdelen; en under natten till söndagen då två bilar brann och två fick skador på Torsten Fogelqvists gata, en under natten till måndagen utanför i en carport på Emil Hedelius gata, då en bil brann. Dessa kan läggas till den bil som brann i hörnet Karl Wards gata och Axel Swartlings gata natten till den 14 juni. Den branden hoppades man från polisens sida skulle vara en engångsföreteelse.

– Det finns inget som tyder på att oroligheterna i Klockaretorpet skulle ta ny fart, sade Peter Johansson till Folkbladet då.

Läs mer:Två bilar brann i Klockaretorpet.

Under måndagen ska han kontakta Hyresbostäder, som polisen har ett nära samarbete med i Klockaretorpet, för att komma fram till hur man kan och bör agera.

– Vi får se om det krävs någon mer närvarohistoria från oss och andra, och om det ska förstärkas. Vi ska även titta på bränderna, så får vi se om det finns något utredningsmässigt, säger han.