För att visa sin uppskattning för hyresgästernas engagemang bjöd Hyresbostäder in till en julgala, för tolfte året i rad, med utdelning av priser och stipendier.

Drygt 120 hyresgäster var på plats på Grand på tisdagskvällen.

– Vi väljer ut dem efter olika kriterier. Man kan vara aktiv på olika sätt, säger Anna Malmberg, projektledare vid Hyresbostäder.

Artikelbild

| Hyresgästerna i publiken hade roligt på julgalan på Grand när Lotta Källströms karaktär ”Majsan” underhöll på scenen.

Här fanns trivselfixare och personer som på olika sätt tar ansvar för sin närmiljö. En del trygghetsvandrar, andra är intresserade av energianpassning, eller ordnar barndans eller bingokvällar.

Det finns också de som är områdesuppmärksamma.

– De är inte formellt aktiva i någon grupp, men de är sådana som håller lite koll. Sedan kan de vara lite kritiska till oss, men de berättar det också, så vi har möjlighet att göra någonting bra av det de säger, säger Anna Malmberg.

Flera av de inbjudna är också engagerade i kampanjen Starkare tillsammans som startade förra året, ett initiativ från Portalen, med budskapet att ju fler som hjälper till, ju starkare blir Norrköping.

Artikelbild

| Hyresbostäders personal flossar på scen.

Hyresbostäders nya hållbarhetsstipendium gick till Anders Elfgren, med motiveringen: "Anders har genom sitt stora ideella engagemang i Portalens mentorskapsprogram skapat förutsättningar för möten mellan många olika människor – nyanlända och etablerade – som aldrig uppstått utan hans insatser. Möten som i sin tur skapat förutsättningar för snabbare etablering, ökad förståelse och minskade samhällsklyftor. Tack Anders, du gör Norrköping mer hållbart."

– Han har administrerat hela de här mentorsprogrammen, men också haft ett väldigt personligt engagemang i familjerna, bjudit hem dem till sitt sommarställe, och han är en väldigt peppande person.

Artikelbild

| Jakob Jaldeland, Linnéa Källström och Lotta Källström.

Hyresbostäders personal spexade på scenen genom dansstilen som kallas att flossa, och publiken fick också se Grands julshow med bland andra Lotta Källström.

Personalen bygger viktiga relationer med hyresgästerna, säger Anna Malmberg och berättar att hyresgästerna får nominera till ett medarbetarpris. I år gick det till bovärden Magnus Bergman i Åby-Ättetorp, för hans "vänliga och tillmötesgående sätt".

Hyresgästerna på galan kom från alla Hyresbostäders bostadsområden, allt från Hageby och Navestad till Ektorp, Åby-Ättetorp och Skärblacka.

– Vi har aktiva i samliga områden, säger Anna Malmberg som säger att julgalan är både för att tacka, och för att motivera för framtida insatser.