Trädgårdslusten är stor så här års, det märks inte minst när det är dags för marknaden med samma namn på Färgargården. Långt innan startskottet sågs folk bära ut diverse blomster, ivriga att komma hem och plantera innan ens marknaden officiellt börjat. Sedan trillade folk in i en strid ström och fram till lunch var de folktätt runt utställarna. Kommers på hög nivå, för att snygga till därhemma och för att inhandla något gott att stoppa i magen!

Vi på Folkbladet fanns på plats och pratade med många av er läsare som hade synpunkter på olika saker, och som kom tips. Stort tack för att ni kommer och delar med er av era åsikter, det är en interaktion vi behöver och vill ha och som för oss framåt.

Marcus Fyrberg var konferencier för tredje året i rad och trivdes i sina silvriga skor. Vant ledde han publiken genom programmet och bjöd även på flera sånger. En av hållpunkterna, trädgårdstekniker Ylva Landerholm, delade på ett komiskt sätt med sig av sina trädgårdskunskaper och tipsade om att persiljan är årets hetaste blomster - eller krydda (?) i planteringen tillsammans med starka färger. Hon inspirerade åhörarna att våga ansa sina växter och gav tipset att blunda medan man gör det om man tycker det är förfärligt att se vackra blommor trilla ner på marken.

Artikelbild

| Isabella Ahlin och hunden Hedda hade tagit sig till Färgargården.

– Jag lovar att de kommer att buska sig och ni kommer att få ännu flera blommor!

Sommarens musikalfars på Färgargården, Sommarens Sirener med Marcus Fyrberg i spetsen, gav några smakprov ur föreställningen, som handlar en polisstation och dess utmaningar. Upplev Norrköping och Billbäcks plantskola arrangerade dagen som säkerligen blir av många flera gånger.