Som Folkbladet berättade om i förra veckan fick Emma Ojala och dottern Melissa deras elscooter stulen natten mellan den 3-4 augusti, efter att de bara haft den i 21 dagar. Elscootern var ett efterlängtat transportmedel för mor och dotter, som på grund av Emmas cancerbehandlingar mest blivit förpassade till hemmet då Emma har värk i sina ben och har svårt att gå.

Läs mer:Har du sett Emmas elscooter?

Emma gick ut med en efterlysning på facebook, en efterlysning som i dagsläget delats flera tusen gånger. Många håller också utkik efter elscootern och har tipsat polisen. Inget har dock lett till att den hittats.

Selma Sedef och Emma Ojala är bekanta och för Selma var det ingen tvekan vad hon skulle göra när hon fick höra om stölden.

– Det som hänt är fruktansvärt. Varken Emma eller hennes dotter har haft det lätt med tanke på Emmas sjukdomstillstånd. Jag fick fysiskt ont i mitt hjärta när jag fick reda på att det enda färdmedel de hade var borta. Även om jag och Emma bara är bekanta så kände jag att det enda rätta var att hjälpa till och hitta den! Jag delade foton på facebook och försökte verkligen söka rätt på elscootern, säger hon.

En vän tipsade henne om att starta en insamling och efter inlägget hon lade ut på facebook i förra veckan, har det hittills kommit in 4 300 kronor.

– Målet är en ny elscooter för 24 000 kr. Men det kan vara så att Emma får ut en summa genom sin försäkring och i så fall kommer pengarna gå till självrisk plus en ny scooter, eller en aktivitet.

Insamlingen håller på till och med den 27 augusti.

– Vissa har hört av sig om att de vill vara med och bidra, men måste vänta på lönen, säger Selma Sedef.

Hon blir glad av att se hur människor skänker pengar och bryr sig:

– Det värmer i hjärtat av att se folks engagemang i att dela inlägget och swisha pengar. Det är lika fantastiskt vare sig det är 15 eller 500 kronor. Man tror på mänskligheten när man ser folk bry sig även att det är till en främling. Man känner att det finns hopp om framtiden!, säger hon och avslutar:

– Jag hoppas att Emma och Melissa lyckas få hem en ny scootern så de kan njuta några månader innan vintern kommer och jag är glad över att jag kan vara med och hjälpa till. Tusen tack till alla som delat och swishat, det betyder mycket!

Fotnot: Swishnumret till insamlingen är 0708-969291 (Selma Sedef).