Assyriska IF - årets Fem-i-tolv-pristagare.

Bollis, nattfotboll och läxhjälp. Assyriska IF gör mycket för ungdomar, framför allt i Hageby men även i hela kommunen, och får därför årets Fem-i-tolv-pris.

Hanna Ertas tog emot priset.

Hanna Ertas tog emot priset.

Foto: Carolina Nilsson

Nyheter2019-12-05 12:59

Det var en överraskad Hanna Ertas i Assyriska IF som tog emot priset prick 11.55 på torsdagen i Dominogallerian. Nerlurad på stan, i tron om att han skulle träffa sponsorer, blev han helt plötsligt huvudpersonen i en prisutdelning.

– Jag visste ingenting. Jag trodde jag skulle träffa sponsorer, och så kom jag hit, säger han förvånad där han står med diplom och vinstcheck i hand.

För 21:a gången i ordningen delas priset ut av Brottsförebyggande rådet i Norrköping. Priset går till en förening, person eller organisation som jobbar mot rasism och främlingsfientlighet och för integration och medmänsklighet. Något som stämmer in väl på Assyriska IF, som anordnar många aktiviteter.

– Vi har 18 olika nationaliteter i vår förening och vi behandlar dem lika allihop, som om de vore våra egna barn, säger Hanna Ertas, som närmar sig 70 år och som, trots att han inte bor i Hageby, åker dit minst fyra kvällar i veckan för att prata med ungdomarna och uppmuntra till träningen.

– Jag brinner för de här ungdomarna. Jag håller på så länge jag kan, säger han.

Något kommunstyrelsens ordförande Olle Vikmång (S), som delade ut priset, ser och uppskattar:

– Jag bor själv i Hageby och ser allt som ni gör. Ni har ökat och skapat trygghet i Hageby och jag vill tacka er för det!, säger  han.

Totalt kom sju nomineringar till priset in, som alla var värdiga vinnare, enligt Brottsförebyggande rådet i Norrköping.

Många ville föreviga ögonblicket!
Många ville föreviga ögonblicket!
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!