Klockan 22.42 inkom ett samtal till polisen om en pågående misshandel i Hageby. Det handlade om ett bråk där flera personer var inblandade. Polis tillkallades till platsen och påträffade en knivskuren man. Mannen hade skador i ryggen och i armen och fördes till sjukhus i ambulans. Den 25-åriga mannen är hemmahörande i Norrköping och uppgavs ha allvarliga skador, om än ej livshotande. Under söndagen uppgav Region Östergötland att den knivskadade mannen intensivvårdades för sina skador. Brottet rubriceras som misshandel.

Ett flertal personer uppgavs vara inblandade i händelsen. Polisens patruller sökte efter gärningsmannen under lördagsnatten men i nuläget finns ingen misstänkt för brottet.

– Vi kommer fortsätta prata med målsäganden och vittnen. Målsäganden uppger att han har blivit jagad av de här personerna men vi har ännu inte fått något namn på den som har utfört brottet, säger Calle Jerrhage vid polisen i Norrköping.

En man i 30-årsåldern som anträffades på brottsplatsen togs med till stationen för förhör. Han släpptes sedan och är inte misstänkt för misshandeln. Calle Jerrhage vill inte uttala sig om huruvida misshandeln är gängrelaterad.

– Vi vill inte dra den slutsatsen. Det kan lika gärna vara någon han är väldigt osams med. Även ungdomar knivskär varandra utan att det behöver vara gängrelaterat.

Polisen ska förhöra målsäganden igen och analysera det material som finns.

– Vi ska analysera material från mobilkameror från personer som var på plats och se om vi kan identifiera någon i bråket. Det är väldigt vanligt att folk filmar när det händer saker. Om någon har varit på platsen och filmat eller tagit kort vid händelsen vill vi gärna komma i kontakt med den personen, säger Calle Jerrhage.