– Om jag får säga det själv, så har vi lyckats klä upp en riktigt fin midsommarstång, sa Anneli Andersson från Finspångs kommun och aktivitetsledare på Högby.

Knappt hann hon säga detta, innan dagens musikanter Rolle Cratz och Bengt-Arne Palmqvist bjöd in alla till en dans kring midsommarstången.

Ungefär hälften av de cirka 40 deltagarna deltog i dansen, till tonerna av bland annat Prästens lilla kråka, Uppå källarbacken, Vi äro musikanter och Räven raskar över isen.

Artikelbild

| Pigga pensionärer hade midsommarfest i Lunddalen. Här dansar de kring midsommastången och gör raketen!

– Men nu är det sommar och då ändrar vi texten till Räven raskar över riset, påpekade Rolle Cratz innan han och Bengt-Arne avslutade dansen med Raketen.

Sedan var det dags för pensionärerna att lugna ner sig lite efter dansandet och få en fika med jordgubbstårta.

– Och fikat smakar alltid bättre, efter att man rört på sig, framhöll Rolle Cratz med beröm till de dansanta pensionärerna.

Anneli Andersson berättade att hon för sin del firar midsommar tre gånger i år:

Artikelbild

| Rolle Cratz och Bengt-Arne Palmqvist svarade för musik och sång, när Lunddalen-pensionärerna firade midsommar.

– Jag börjar med den här traditionella midsommarfesten här i Lunddalen med pensionärer från Högby och övriga Finspång. Sedan fortsätter jag på torsdagen med att fira midsommar på Högby, för de som bor där och slutligen firar jag midsommar själv med familjen under midsommarafton på fredagen.

När det gäller Lunddalenpensionärernas firande på onsdagen, skedde det i strålande sol och värme och alla verkade mycket nöjda med arrangemanget.