"Jag hade en trygg och fin uppväxt här. Det var en av anledningarna till att jag flyttade tillbaka hit, att jag tyckte detta var en bra plats för min dotter Starlet att växa upp på. Lugnet på landet, och vår fina lilla skola där alla känner alla, med hög lärartäthet och närhet till skog och natur är något som jag tror är bra för ett barn", berättade Sandra för mig när vi träffades i hennes ateljé och butik i Djuckerö i Ljusfallshammar.

Det är lätt att förstå vad hon menar. Landskapet är kuperat, frodigt och förädlat med flera speciella byggnader.

Det är lätt att hitta till Sandra Wallmokrans. Kommer man från Finspång/Norrköping på Örebrovägen så svänger man vänster vid Tulos Åsne- och Alpackafarm i korsningen där den som svänger till höger åker in mot Ljusfallshammar samhälle.

För åtta år sedan hittade alltså Sandra tillbaka till trakten. Hon och den då femåriga dottern Starlet hade precis lämnat Goa och Indien efter ett upplöst äktenskap med en indisk man som är dotterns pappa.

"Istället för att ta tillbaka mitt flicknamn så började jag leta efter något annat passande namn. Efter lite om och men och avslag så fick jag grönt ljus från staten för att heta Wallmokrans. Vilket ju blev en mycket bra när jag senare startade mitt företag med samma namn. Jag är ju ensam om att heta Wallmokrans så den som googlar mitt namn kommer direkt till hemsidan för min butik, sa Sandra och skrattade.

Hon har gått 17 år i skola. Utöver grundskolan här hemma och några gymnasieår på Reklam- och dekorationslinjen på Ljungstedts i Linköping så har hon läst socialantropologi och konstvetenskap på Linköpings universitet, utbildat sig till florist och Sandra har även studerat ett par år på Nordiska scenografiskolan.

"Jag har arbetat, oftast som frilans, inom alla de områden där jag utbildat sig. Antropologiintresset har fört ut mig på många och långa resor till bland annat Amazonas regnskogar, Indien (där jag blev kvar i fem år och drev en liten butik med kläder, väskor, gardiner och kuddar i egen design) och under ett år arbetade jag som aupair i San Francisco och på lite närmare håll älskar jag Marrakech. Det tar bara fem timmar att resa dit och när du landar så befinner du dig i en helt annan värld", berättade Sandra.

Skrattet är aldrig långt borta under vårt samtal där vi sitter en trappa upp i det som gång i tiden var stia och stall för grisar och andra smådjur i hennes mammas föräldrahem. Det strålar av positiv kraft om Sandra. Hon har också hunnit med otroligt mycket. Ett gott humör och förmåga att se det positiva i tillvaron är en god kamrat i livet; det visar Sandra Wallmokrans med besked.

Med hjälp av sin pappa var det just i det här huset som företaget Wallmokrans tog sina första stapplande steg när de gjorde i ordning ett litet rum till företagets första försäljningslokal.

"Sedan har jag växt rum för rum och år för år. Det känns som om allt jag skapat, gjort, upplevt och arbetat med i livet smälter ihop här i Wallmokrans butik och ateljé", sa Sandra.

Nu inför julen har hon extra mycket öppet på helger och vardagar; ända fram till julafton. Hon visar mig runt bland kläder, smycken, dockor, väskor, blommor, saffransskorpor, glögg och tusen andra saker och ting. Hon sköter i stort sett allt själv. Inköpsresor till Indien, Marrakech och Danmark, kransbindning, blomsterprenumerationer, försäljning, hemsidan, dekorationer i butiken och den enkla serveringen.

"Min mamma och min dotter hjälper mig så mycket de kan; det betyder mycket inte minst nu under julen. Framåt hoppas jag kunna få loss pengar och tillstånd och andra faciliteter för att kunna öppna och driva ett kafé i ladan; med utsikt över böljande nejder, betande kor och blått sjövatten", sa Sandra Wallmokrans.

När jag går mot bilen på parkeringen vid butiken ropar Sandra efter mig:

"Widar, skriv gärna att det bara tar 35 minuter från Norrköping för den som vill åka hit och kolla!"

Klart jag gör.