Det var onekligen ett ovanligt kyrkoarrangemang som Svenska kyrkan bjöd på i S:ta Maria kyrka den här natten.

– Vi hade ett liknande arrangemang, det vill säga körsång i sommarnatten, för två år sedan, så nu tyckte vi det var dags igen, sa Monika Blomberg, som dirigerade kyrkokören.

Ett 70-tal besökare kom till kyrkan, som enbart var upplyst av ett 100-tal stearinljus, som givetvis innebar en alldeles speciell stämning därinne.

Artikelbild

| Risinge kyrkkör svarade för sången i S:ta Maria kyrka, som var upplyst enbart av stearinljus.

Men innan man kom in i kyrkan, bjöds besökarna på te och ostsmörgåsar, serverade av Fredrik Blomberg, ordförande i Risinge hembygdsförening.

– Men ikväll är jag enbart här som medhjälpare till min fru Monika, som dirigerar kören, sa Fredrik Blomberg. Och att få stå här och servera te och ostmackor till besökarna är ju ett väldigt trevligt uppdrag!

Och enligt Johan Tell från Svenska kyrkan, som var på plats och filmade arrangemanget, var det här ett udda inslag:

– Det är ju inte så ofta precis som vi serverar te och ostmackor i kyrkan och dessutom är det här enda möjligheten för besökarna att få uppleva kyrkan enbart upplyst av stearinljus i sommarnatten, precis som det ju var för länge sedan i tiden.

Artikelbild

| Martina Jonsson och Sara Nilsson sjöng själva en sång under arrangemanget "Körsång i sommarnatten".

Vad bjöds då besökarna på för musik? Jo, bland annat Den blomstertid nu kommer, Uti vår hage, I denna ljuva sommartid och som avslutning klassikern Good night sweet heart.

Monika Blomberg påminde också om att från och med 29 juni och sedan varje lördagskväll fram till siste augusti arrangeras ”Musik vid helgsmål” i S:ta Maria kyrka. Först ut är Bröderna Pettersson, Olle sång, Erik hammondorgel och Björn trummor, som bjuder på pop och soul.