Mordmisstänkt artist dömd till fängelse

Den mordmisstänkte artisten som sitter häktad frias från misshandel av två bröder, men döms för att ha misshandlat en kvinna.

Den 28-årige mordmisstänkte artisten har dömts för misshandel av en kvinna i Norrköping.

Den 28-årige mordmisstänkte artisten har dömts för misshandel av en kvinna i Norrköping.

Foto: Åsa Hanell

Fängelse2019-11-28 11:00

Den misstänkte, en 28-årig man som medverkade vid huvudförhandlingen i Norrköpings tingsrätt tidigare i november via videolänk, eftersom han just nu sitter på Kronobergshäktet på sannolika skäl misstänkt för mord i ett annat mål frias efter at de båda bröderna inte längre vill prata om händelsen.

De sa under förhandlingen att de inte mindes eller hade några som helst kommentarer kring händelsen där en av dem fick örat sönderbitet utanför en krog i Norrköping.

Ingen av vittnena ska ha sett att det var just 28-åringen som bet honom och det blod runt hans mun ska enligt NFC bara komma från honom själv. 

Han döms däremot för narkotikabrott vid samma tillfälle.

Han döms även i ett annat mål där han åtalades för misshandel av en kvinna i hennes lägenhet 2018.

Enligt kvinnan ska han efter att ha blivit ledsen tryckt upp henne mot en vägg och slagit henne med knytnäven så att hon svimmade. Hon vaknade av att 28-åringen och två av hans kamrater hällde vatten på henne. Sedan slog 28-åringen henne med fem slag över tinningen. När hennes mobil började pipa trodde de att hon larmat polisen och kastade ner henne på golvet och sparkade och slog henne.

– Han hade en kniv mot min hals och sa att han skulle döda mig om jag ringde polisen, sedan ställde han sig över mig  och sa att jag var en äcklig hora som aldrig skulle få barn samtidigt som han sparkade mig i magen.

När männen lämnat lägenheten lyckades hon larma en granne som ringde polis och ambulans.

28-åringen förnekar brott och manar att kvinna anmält honom för att förstöra hans karriär.

–  Om jag hade slagit henne så skulle det ha synts, eftersom jag är 1.93 centimeter lång och har 100 kilo muskler.

Rätten finner dock kvinnans uppgifter tillförlitliga och gärningen ska bedömas som misshandel av normalgraden.

Den 28-åriga artisten som, bott och varit verksam i Klockaretorpet, på sannolika skäl är misstänkt för ett mord i Nacka förekommer under 12 avsnitt i belastningsregistret. Senast dömdes han 2017 till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan för bland annat grov misshandel, en dom som omvandlades till ett års fängelse.

Han blev villkorligt frigiven mindre äm tre månader innan han begick nya brott. Nu döms han till fängelse i fyra månader och att betala skadestånd till kvinna för kränkning, sveda och värk med 20 000 kronor.

Karta: Norrköpings tingsrätt
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!