De senaste dagarna har man kunnat se Finspångs Tekniska arbeta med att sköta om allmänna ytor och torg runt om i stan. Detta kan ha lett tankarna till att Finspång görs extra fin inför O-Ringen.

Har uppfräschningen något med O-Ringen att göra?

– Det är enligt vårt ordinarie skötselprogram, så det har ingen koppling till O-Ringen. Men vi har varit extra förberedda på att det är ett evenemang i stan. Vi har inte budgeterat några extra satsningar för att vi ska göra det extra fint utan vi upprätthåller den nivån som vi ska hålla. Men i princip så är det den normala hanteringen som fortgår, förklarar Marti Lehtmets, chef Finspångs Tekniska.

Artikelbild

| Gatustenar i närheten av Bergslagstorget har rensats på ogräs. De kommer fortsätta med det arbetet förklarar Marti Lehtsmets.

Dock kan Marti Lehtmets förklara att tidsplanen med hanteringen av allmänna ytor kan ha förändrats på grund av olika faktorer och händelser, som bland annat O-Ringen.

– Man kan säga att det vi ska göra i juli väljer vi att göra innan tävlingen snarare än efter. Det är klart att vi anpassar oss till sådana här händelser, men det kan också styras av andra saker som väder eller semester. I den meningen är det rätt att vi gör saker inför O-Ringen, men det är ordinarie inplanering.

Det som varit extra på grund av O-Ringen är planering av extra beredskap under och efter evenemanget.

– Vi kanske kommer behöva förstärka städningen men det är efter och på allmänna platser. Det är då den mesta städningen och uppfräschningen kan behöva göras, förklarar han.