– Det här är vår så kallade uppvisningsgrupp, som åker runt i sommar och har uppvisningar på olika platser i Norrköping med omnejd, berättar Peter Karlsson i dansföreningen.

– Och det gör vi förstås för att informera om vår verksamhet, samtidigt som det är kul att få komma ut och visa upp våra duktiga dansare för allmänheten.

God hjälp fick de av musikern Mikael Leonardsson, som bjöd på fin dansmusik, ofta med lite extra sväng i, eftersom det mest var bugg, som stod på programmet.

Artikelbild

| Norrköpings Sportdansare hade uppvisning i gruset på borggården vid Löfstad slott, vid bilträffen i måndags.

Förutom dansföreningen kom det cirka 100 bilar, av skiftande slag till den här träffen, som var en av flera i sommar:

– Vi kör det här arrangemanget varannan måndag, så nästa träff blir måndagen den 8 juli, berättade Morgan Brolin från Östergötland museum, som sköter slottet.

– Och det vi gör, är att vi först plockar upp bilar, så att vi fyller hela Borggården och sedan fortsätter vi med att parkera resten av bilarna på Smedjanplan.

– Dessutom har vi alltid grillad mat på programmet, sa Morgan Brolin, som själv hjälpte till med korven och hamburgarna vid grillplatsen.

Artikelbild

| Ronny Henrysson från Norrköping visade upp sin exklusiva Alvis från 1952 vid bilträffen på Löfstad slott.

Vad är tanken med de här träffarna?

– Dels att bilintresserade får träffa varandra och prata bil och titta på varandras bilar. I grunden är det ju en social träff, där många kommer hit och umgås en stund och har det trevligt på måndagskvällarna.

Artikelbild

| Många klubbar var representerade vid bilträffen på Löfstad slott, bland annat Norrköpings Raggarklubb.

Inget som du tror att sista slottsägaren fröken Emilie Piper, skulle haft något emot?

– Nej, det kan jag inte tänka mig och dessutom tror jag hon själv blev bilägare i slutet av sitt liv.

Artikelbild

| Blommor och klassiska tärningar smyckades den här bilkupén upp med.

Bilägarna som kom var bland annat från föreningarna Norrköpings Veteranbilklubb, Nyköpings Automobilsällskap och Norrköpings Raggarklubb.