Ester och Fia-Lotta mötte Greta

På väg hem från konfirmationsresan gick konfirmanderna förbi riksdagen – där Greta Thunberg firade sin 17-årsdag!

Ester Svensson och Fia-Lotta Björkdahl tog mod till sig och gick fram och bad om att få ta en bild tillsammans med klimataktivisten Greta Thunberg.

Ester Svensson och Fia-Lotta Björkdahl tog mod till sig och gick fram och bad om att få ta en bild tillsammans med klimataktivisten Greta Thunberg.

Foto: Privat

Nyheter2020-01-10 16:00

– Jag vet inte riktigt hur det gick till, men vi tog oss fram till Greta och frågade om hon ville ta ett kort, berättar Ester Svensson, som tillsammans med kompisen Fia-Lotta Björkdahl fick ögonblicket förevigat med den unga klimataktivisten.

Det var i helgen som konfirmationsgruppen, som är äventyrskonfirmander, åkte på läger till huvudstaden. Gruppen sov över i Högalidskyrkans församlingshem och åkte bland annat skridskor i Kungsträdgården.

– Det var jättekul, säger Ester.

Och så mötte de alltså Greta Thunberg. Församlingspedagog Lars Rauséus, som var med på resan, hade fått nys om att Greta eventuellt kunde finnas utanför riksdagen. Därför tog de den vägen till tåget. Och mycket riktigt. Det visade sig att hon firade sin 17-årsdag där.

– Så när vi kom dit var det folk som delade ut muffins och kakor. Jag tycker det är häftigt att hon var där och firade sin födelsedag, säger Ester, som fyller 15 år om några veckor.

Hon berättar att Greta Thunberg är en förebild för henne och att hon och kompisarna pratar om henne och hennes engagemang ibland.

– Vi pratar om vad man kan göra. Jag köper inte så mycket kläder, äter ekologiskt och närodlat och jag känner inte att jag gör så mycket som är dåligt för klimatet, säger hon.

Så här tycker hon om Greta:

– Jag tycker allt hon säger är väldigt bra. Hon är en sådan som funderar på saker och kommer på egna citat som är jättebra. 

Bilden har hon publicerat på sin Instagram. Kanske kommer hon också att rama in den.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!