Kvinnan uppger i förhör att hon hörde ett "skrikande" ljud från balkongen när hon tittade på tv. När hon tittade ut såg hon mannen, som är i 80-årsåldern, köra i väg i bilen innan hon hann ut.

Mannen säger att balkongen är placerad i en död vinkel. Han tittade sig omkring och i backspegeln, men såg den inte. Han hörde skrapande, men då han inte såg någon skada åkte han till soptippen och sedan hem igen. Han erkänner att han körde in i balkongen, men inte att han smet eftersom han var tillgänglig hemma i bostaden intill kort efter det som inträffat.

Målsägandes ersättningsanspråk är 5 850 kronor för att laga balkongen. Mannen motsätter sig anspråket och menar att han inte ska betala byte av en hel balkong, för en liten buckla som han tror fanns redan innan.

Mannen åtalas nu för smitning från trafikolycksplats, eftersom han lämnat platsen utan att göra det man är skyldig till. Åklagarens påföljdsförslag är 40 dagsböter à 190 kronor, vilket skulle bli en summa på 7 600 kronor. Mannen nekar till brott.