28 lag från 11 av Norrköpings 15 PRO-klubbar gjorde upp om en första inteckning i den nya vandringspokalen. Förra året vann Vilbergen finalen för tredje gången vilket betydde att de fick med sig pokalen hem.

Rune Andersson är tävlingsledare för mästerskapen som arrangeras för tolfte året i rad.

– Tävlingen avgörs genom gruppspel i sju grupper med fyra lag i varje. Varje lag spelar tre matcher i gruppen. Ettorna i varje grupp och den bästa tvåan går vidare till slutspel med kvartsfinal, semifinal och sedan en final för de två kvarvarande lagen, berättade Rune Andersson.

Artikelbild

| Gunnel Klarholm, Ester Johansson, Barbro Herrnell, Håkan Johansson i Krokeks lag 2.

Rune hade en hektisk förmiddag ute på banorna. Dels spelade han själv i ett av lagen från Vilbergen, dels agerade han domare då det krävdes mätning med måttband för att slå fast vilket lags klot som ligger närmast "lillen", den lilla bollen som det handlar om att ligga närmast för att laget ska få några poäng.

– Sedan ska ju resultaten bokföras också och det är viktigt att det blir rätt, sa Rune till Folkbladet.

Banorna på Getängen är tuffa och svårspelade, det vittnade många spelare om.

– Det är ju en tröst att det är lika för alla, sa deltagarna i Krokeks lag 2 när Folkbladet träffade dem precis efter deras segermatch mot ett av lagen från Klockartorpet i gruppspelets första match

Artikelbild

Rune Andersson i mättagen.

På en av banorna pågick en gruppspelsmatch mellan Ektorps lag 2 och Vilbergens lag 2. Båda lagen hade vunnit sin första gruppmatch. Så här var det en möjlig gruppseger som kanske stod på spel. Matchen var jämn. Gerd Johansson är lagledare i Ektorpslaget.

– Det är en viktig match för oss. Det vore verkligen kul att gå vidare. Vi är inte särskilt bortskämda med framgångar i den här turneringen, sa Gerd och skrattade.

Artikelbild

| Gerd Johansson är lagledare för Ektorps lag 2.

 

Gunnel Klarholm, Ester Johansson, Barbro Herrnell och Håkan Johansson ingick i lag Krokek 2.

Artikelbild

| Många fötter och klot runt lillen.

– Lagen från Krokek brukar gå långt i turneringen och vi hoppas att det ska bli så i år också, sa Gunnel Klarholm och fick medhåll av de andra tre i laget.

Det visade sig att de skulle bli sannspådda. Krokeks lag 1 vann hela turneringen och "Krokek" ska nu ritsas in som första vinnarförening på den nya vandringspokalen. Vilbergen tog hand om de övriga två pallplatserna genom sina lag 3 (silver) och lag 1 (brons). Vånga knep den hedersamma och som alltid lite försmädliga fjärdeplatsen.

Artikelbild

| Rune Andersson Tävlingsledare på Getängen.

Tävlingen i all ära, visst vill deltagarna i de olika lagen vinna och visst syntes uttryck för både förargelse och uppblossande ilska hos några få av deltagarna då det gick dem emot i spelet.

De allra flesta framhöll emellertid det sociala umgänget och den fysiska träning som Boulespelandet inbjuder till.

PRO-profilen Ulla Bäckman var på plats på Getängen. Hon var där för att träffa och folk och för att umgås.

– Jag var med om att ta in boule i PRO Citys verksamhet i början av 1990-talet. Verksamheten har växt hela tiden och det är en så bra aktivitet för våra medlemmar i PRO, sa Ulla Bäckman.