Det var förra sommaren som Ola Citron och Åsa Forsberg i Teater Fenix repade in den mer eller mindre ordlösa familjeföreställningen "Vilket väder!" (Egentligen är det bara frasen "Vilket väder" som sägs). Nu är de ute igen – i veckan har de bland annat besökt Hageby (Portalen) och Skärblacka (Sågvägen 5). Men på tisdagen är det föreställning i Folkparken där de försökt få publikplatserna att hamna i skuggan efter att solen börjat värma ordentligt.

– Förut var det lite moln men nu blev det väldigt varmt, säger Åsa Forsberg medan de två förbereder inför föreställningen.

De är numera rutinerade när det gäller "Vilket väder!".

Artikelbild

| Åsa Forsberg har hittat något fint.

– Hittills har vi väl gjort ett 70-tal föreställningar med den här föreställningen och då räknar jag både ute- och inneföreställningar, bedömer Åsa Forsberg som tillägger att denna sommar verkligen har levt upp till pjäsens titel.

– Vi hade ju tänkt att den skulle vara anpassningsbar även till regniga dagar men problemet är att då kommer ju inte publiken så vädret i sommar har varit bra för vår del.

Så närmar sig klockan 14 och framför scenen har det samlats en hel del barn och föräldrar – vid sidan står dessutom en ansenlig mängd barnvagnar. Den förinspelade musiken (specialskriven av Martin Brandqvist) drar igång och föreställningen kan börja.

Efter föreställningen hålls det clown-workshop med de som vill vara med.