Det är gruppen "Zarahs pigor och drängar", som för några år sedan framförde en musikföreställning om internationella storstjärnan Zarah Leander.

Nu tar gruppen nya tag och den här gången satsar man på en föreställning om Ruben Nilsson, en numera ganska okänd och bortglömd diktare.

–  Och det är precis därför som vi vill lyfta fram Ruben via den här föreställningen, säger regissören och manusförfattaren Annika Listén.

Artikelbild

| Katrin Kyrling Fri, Hans-Ola Danielsson och Margareta Gustavsson laddar inför musikteatern om Ruben Nilsson.

 –  Ruben som namn är kanske bortglömd, men inte hans visor. Många känner nog igen visor som "Den odödliga hästen" och "Amerikabrevet", utan att tänka på vem som gjort dem.

Men det är alltså Ruben Nilsson?

– Ja, så är det, säger Annika Listén. Och nu gör vi en föreställning om Ruben och då använder jag som grund, ett manus från en tidigare föreställning som jag hade i Söderort i Stockholm.

Så den här föreställning flyttas alltså från stora Stockholm till lilla Smedstorps Magasin i Östra Husby?

Artikelbild

| Ruben Nilsson i tecknad form, signerad Martin Gustafsson.

– Ja, men jag har ändrat lite i manus, så förutom Ruben Nilssons visor, kommer publiken även att känna igen musik av bland annat Fred Åkerström, Monica Zetterlund och Evert Taube. Därför heter föreställningen "Ruben Nilsson och samtida visdiktare".

Premiär blir det den 6 oktober och ensemblen består av Hans-Ola Danielsson, Katrin Kyrling Fri, Margareta "Maggan" Gustavsson samt Elisabeth Hellman på piano och Lasse Gustavsson, som sköter tekniken.

Artikelbild

| Hans-Ola Danielsson kommer att spela Ruben Nilsson under den kommande föreställningen.

 

 

Artikelbild

| I Smedstorp, en bit utanför Östra Husbys tätort, ska det bli musikteater snart.