"Sagan om ringen", "Game of Thrones" och "Vikings".

Det är några av jätteproduktionerna som charmat tv- och filmpubliken de senaste decennierna.

Nu vill några lokala filmskapare göra sin egen fantasyserie med Norrköping som inspelningsplats.

Artikelbild

| Runda Bordet Film spelar den här veckan in en trailer till en fantasyserie som de hoppas få chansen att göra.

– Det är en dröm vi haft. Jag växte själv upp med Sagan om ringen och att få jobba med fantasy är mångas barndomsdröm. Att vi nu kommit så här långt att vi börjat filma känns helt magiskt, säger Sandra Tengvall, vd för Runda Bordet Film och inspelningschef.

Det första fröet såddes 2015 när regissören Johan Wåhlin hörde av sig till Måns Ahlin, chefsfotograf, och berättade att han ville göra en fantasyserie.

Måns gillade iden och strax därefter hoppade även Sandra på projektet.

De senaste åren har de tre suttit och arbetat fram en story.

Artikelbild

| I huvudrollerna syns Lukas Ahlin och Ebba Joelson. "Jag älskar fantasy och det här är min första stora filmroll. Det känns superkul", säger Lukas.

En story som de nu vill göra tv-serie av.

– Det är en flyktinghistoria som är utspelar sig i en fantasymiljö. Det handlar om två syskon som lever ett liv som slavar och som pekas ut som terrorister. De splittras och deras mål och ambition är att hitta varandra igen, men ju mer de försöker desto längre kommer de ifrån varandra, säger Johan.

Artikelbild

| Sandra Tengvall, inspelningschef, menar att det är en dröm att äntligen få komma igång och filma.

Den här veckan spelar de in en trailer som de hoppas ska leda till ett pilotavsnitt som i sin tur ska leda till en serie som heter "Ödesväv". Det är drömmen i alla fall.

I måndags var de på plats och filmade vid Ågelsjön, på tisdagen var de i Gottenvik där de byggt upp en hel medeltidsby, och på onsdag är de i kalkbrottet vid Glan där de ska spela in en fightingscen, innan de på torsdag är tillbaka vid Ågelsjön igen för den sista inspelningsdagen.

Artikelbild

| Sverige och Norrköping passar för fantasy menar Johan Wåhlin. "Det här trollkänslan finns här", säger han.

Omkring 50 personer jobbar med projektet och tanken är att arbetet ska leda till en två och en halv minut lång trailer som ska vara klar i vinter och som de sedan kan visa upp för investerare.

– Vi har extremt kompetenta människor på plats, de bästa i regionen, och de går in utan att få betalt, bara för den här drömmen om att få göra en fantasyserie, säger Sandra.

Artikelbild

| Omkring 50 personer jobbar totalt med projektet. I måndags var de på plats och filmade vid Ågelsjön.

I huvudrollerna i filmens syns Lukas Ahlin och Ebba Joelson. Lukas har erfarenhet av teater sedan tidigare och har även gjort en del statistroller. Ebba å sin sida har gjort lite reklam och varit med i musikvideos tidigare men det här med att vara skådespelare är något helt nytt.

– Det känns coolt. Jag tycker det har gått bra så här långt, de är nöjda och då är jag nöjd, säger hon efter det första inspelningspasset.

Vad kan du säga om den karaktär du spelar?

– Hon heter Yrja och är en riktig rebell. Hon trotsar sin mamma, lillebror och husbonde och gör sådant man inte får göra.