På måndagseftermiddagen tillkännagav Hugos i Norrköping att man kommer att arrangera en femdagars musikfestival mellan den 24 och 28 juli i sommar. Detta efter att förra sommarens utomhuskonserter med Magnus Uggla och Kapten Röd blev mycket lyckade.

– Vi var jättenöjda med den satsningen, det var mycket folk på konserterna och responsen från våra gäster var väldigt positiv, berättar Andreas Ergül, delägare i Hugo och arrangemangsansvarig.

Sagt och gjort, planer gjordes för en fortsättning och på måndagen presenterades alltså sommarens satsning: Hugo Parkfestival, med 18-årsgräns.

Artikelbild

| Sångerskan. Lena Philipssons show "Jag är ingen älskling" sändes nyligen på tv.

– Vi siktar enbart på svenska artister i år och vill ha en bredd under de här dagarna med pop, rock och annat, akterna ska tilltala olika åldrar ända upp till 40-50 plus, säger Andreas Ergül som kan avslöja två namn som redan nu är klara för Hugo Parkfestival varav ett namn har en stark anknytning till Norrköping.

– Plura kommer att spela en av dagarna och även Lena Philipsson är klar för festivalen. Lena har ju inte spelat så många gånger här i Norrköping så det är kul.

Upplägget är att festivalen, som är placerad i Götaparken utanför Hugo, kommer att äga rum eftermiddag-kväll med två-tre artister varje dag.

– Det är en fördel med närheten till centrum och dessutom ligger det nära stationen med tåg och spårvagn, bedömer Andreas Ergül som tillägger att fler artister kommer att släppas på Hugos facebookgrupp när de blir klara.