Norrköpings kommunala filmverksamhet Cnema driver sedan några år tillbaka projektet Kompisbio.

En mötesplats för unga personer som vill skaffa nya bekantskaper genom filmen.

En gång i månaden visas en aktuell film på Cnema och i samband med det ordnas även en del kringaktiviteter som turneringar, spel och musik.

Artikelbild

Husdjurens hemliga liv 2 är en av filmerna som visas helt gratis på sommarbion på Cnema.

Nu blir det också en sommarsäsong med Kompisbio.

Under fem kvällar i juli och augusti kan lediga barn njuta av gratis biofilm.

Något som gjorts möjlig tack vare Socialstyrelsens satsning på gratis sommarlovsaktiviteter för att ge fler barn och unga meningsfulla sommarlov.

– Det är en härlig upplevelse att få se en riktigt stark film tillsammans med andra i biomörkret. Nu får vi chans att ge ännu fler barn och unga den möjligheten, säger Hanna Hannerz som är projektledare för filmvisningarna, i ett pressmeddelande.

Artikelbild

Booksmart är en filmberättelse om två tjejkompisar som har pluggat hårt och bestämmer sig för att under en kväll ta igen allt de missat.

Fredagen 19 juli drar sommarlovsbion i gång med visningen av Mirai, min lillasyster. Sedan visas en ny film de följande tre fredagarna och tisdagen 13 augusti blir det stor final med utomhusbio på Cnemas bakgård.

Filmerna är utvalda från vårens biorepertoar och tanken är att alla ska hitta något de vill se.

Bland annat kommer Husdjurens hemliga liv 2 och spelfilmsversionen av Aladdin att visas. Det blir även tecknad film med ovan nämnda Mirai, min lillasyster och den Oscarsbelönade filmen Spider-Man: Into the Spider-verse. För de lite äldre erbjuds komedin Booksmart.