Den spännande musikfestivalen Where's the music? startade 2015 och nu är det alltså tredje året som den äger rum. På torsdag kväll drar det hela igång med förfest på Arbis med flera av nordens intressantare hip hop-kollektiv och sedan kommer under fredag-lördag omkring 100 svenska och internationella akter att uppträda på de tio scenerna i och runt industrilandskapet – Folkbladet har bland annat presenterat den lokala gruppen "Märtha Frans".

Bakom festivalen står FKP Scorpio som också arrangerar Bråvallafestivalen men det här är något helt annat. Där Bråvalla tar in de stora, internationella akterna fokuserar Where's the music? på lite mindre band på väg upp även om här också finns etablerade artister. Dessutom sker en mängd seminarier och föreläsningar för branschfolk.

På Turistbyrån i Norrköping (Upplev Norrköping) säljer man biljetter till evenemanget.

Artikelbild

| Norrköpingsduo. Exon Banks består av Signe Bankefors och Meriyam Brun Exon och spelar på Where's The Music?

– Jo, vi har sålt en del biljetter, det har rullat på ganska bra. Vi märker ett stort intresse för den här festivalen hos väldigt blandade åldrar och det är extra roligt, berättar Lizette Björnström, turistinformatör som tillägger att en hel del som besöker festivalen brukar vara utsocknes ifrån.

– Vi ser jättemycket fram emot det här.

Karaktären på denna festival – med oetablerade akter och på ett antal scener runtom i centrum – gör också att atmosfären kanske blir lite annorlunda än på större festivaler.

– Det är väldigt bra stämning, det märks hos de som kommer hit. Många har gått in på Spotify och lyssnat på den bandlista som finns där och prickat av intressanta artister man vill se. Men så finns det säkert de som går på någon mer känd artist och sedan provar att lyssna på något man inte visste om innan, säger Lizette Björnström.

Artikelbild

| Tomas Andersson Wij uppträder tillsammans med Norrköpings ungdomskör.

Det största publiktrycket blir på fredagen och lördagen och Turistbyrån har tagit höjd för detta.

– Vi har extraöppet för att besökare ska kunna byta in sina biljetter till armband, på fredag till klockan 22 och på lördag till 23, berättar Lizette Björnström.

Så är man nyfiken på musik i allmänhet och på vad som kanske blir det nästa "soundet" i synnerhet kan det vara idé att ge sig ut under fredagen och lördagen.