Under 2017 släppte sångerskan Carolynn flera singlar tillsammans med hennes produktionsteam No Faces (från Norrköping) och på fredagen var det dags igen – den här gången med singeln ”Jag ser dig”; utgiven av Unity Yard/Playground music. Folkbladet ringde upp för att ta ett snack med stockholmstjejen som flyttade till Norrköping för några år sedan.

24-åriga Carolynn (hon fyllde i torsdags – grattis!) har alltså en hel del på gång just nu. Men hur började det?

– Jag har hållit på med musik sedan barnsben, sjungit och uppträtt på olika sätt. Min pappa är musiker så det var alltid musik omkring mig hemma, berättar Carolynn som tidigt bestämde sig för att det här var det hon ville syssla med – även om det där med att stå på scenen inte var helt smärtfritt.

– Som ung var jag livrädd för att stå på scenen även om det funkade när jag väl kom upp. Men jag fortsatte och till slut kändes det naturligt för mig.

Hon beskriver sin musiksmak som mycket bred även om hon återkommer till sina favoriter.

– Jag har alltid tyckt om ”oldschool”, alltså Motown, funk, soul och sånt: Stevie Wonder och Aretha Franklin till exempel. Där har jag alltid känt mig hemma och känt att det bemästrar jag bäst, säger Carolynn som dock i de senaste släppen mer legat inom dancehall-genren.

– Då har det också handlat om svenska texter eftersom jag vill nå en svensk publik. Men senare i vår kommer vi att släppa låtar på engelska och då kommer det att låta mer Motown. Jag vill nå människor med olika smak och de nya låtarna har blivit uppskattade av både äldre och yngre.

En annan sak med att ha engelska texter är förstås att det öppnar upp för en internationell publik.

– Ja, jag vill förstås kunna nå ut utomlands och jobba internationellt, betonar Carolynn som skriver sina låtar tillsammans med produktionsteamet No Faces – så även den nya singeln.

– Det är en pop/R’nB-låt som är lite lugnare. En kärlekslåt där texten i refrängen faktiskt kommer från filmen ”Avatar”. Där säger huvudpersonerna ”I see you” (Jag ser dig) och då menar de på ett djupare plan.

Så vad vore det bästa scenariot för din karriär?

– Då är jag ute och turnerar i världen, gör många spelningar och kan livnära mig på musiken. Förhoppningsvis tjänar jag så mycket att jag kan ge tillbaks lite till alla som hjälpt mig. Jag vill vara en artist med identitet, våga vara mig själv och influera människor med ett positivt budskap. Det ska vara feelgood och med mycket kärlek och känslor man kan relatera till, säger Carolynn som betonar att hon tycker det är viktigt att ta ansvar som artist och sprida positiva värderingar.

För närvarande jobbar Carolynn också med ungdomar tillsammans med No Faces.

– Vi öppnar upp studion som ligger i Norrköping för unga som kan komma och testa på att spela in sin musik, vi hjälper förstås till också, berättar Carolynn som har en hel del på gång de närmaste månaderna.

Men just nu är hon alltså aktuell med singeln ”Jag ser dig” som finns tillgänglig på digitala plattformar och sociala medier från och med fredag (9 februari).